Widget adatainak beállítása

WordPress widget generátor

Az alábbiakban lehetőséged lesz egy WordPress widget váz generálására. Ennek a generátornak a célja, hogy megspórolja azt az időt, amit a widget környezetének kialakítására fordítanál. Amit kapsz, az egy olyan telepíthető widget, amelyben saját beállításokat alkalmazhatsz és amely a tartalomban meghívva ezeket a beállításokat visszaadja neked.  Ez a widget ingyenes, nem kell érte fizetned, de támogathatod a munkámat. A generált widgett telepíthető csomagban (ZIP fájlban) töltheted le és használhatod mindenféle korlátozás nélkül.

Első lépés

Ebben a blokkban a widget általános beállításait adhatod meg. Ezek az adatok a WordPress számára szükségesek, de bele fognak kerülni megjegyzésként a fájlokba is. Vagy lehetőséged van arra is, hogy a korábban letöltött beállításokat feltöltsd.
Ebből a névből fogjuk generálni a belső azonosítókat is.
Ezt a belső azonosítót fogjuk használni a belső eljárásoknál. Az esetleges ütközések elkerülése érdekében egy véletlen számot fogunk hozzáadni a kódban, ahol ez szükséges.
A widget leírását, demóját bemutató weboldal címét add meg, ha van.
Ez jellemzően egy egysoros szöveg. Ilyenre fogjuk átalakítani.
A widget leendő fejlesztője nevét add meg!
Nem kötelező, de hasznos, ha a fejlesztő elérhető a későbbiekben.
A vonatkozó szerzői jogi meghatározást add meg!
A szerzői jogi leírás URL címét add meg - ha van.
Ez a generátor verziószáma

Második lépés

Itt állíthatod be a működés főbb jellemzőit.
Jelöld be, ha azt szeretnéd, hogy frissíthető legyen a widget. Ez esetben majd a frissítő csomag URL elérhetőségét is meg kell adnod.
Jelöld be, ha szeretnél jQuery Ajax hívást használni a widgetban. Ez esetben szükséged lesz egyéni JS beállításra is.
Jelöld meg, ha szükséged van egyéni css betöltésére. Ha nincs rá szükséged, egyszerűen ne jelöld meg.
Jelöld meg, ha szükséged van egyéni javascript betöltésére. Ha nincs rá szükséged, egyszerűen ne jelöld meg.

Harmadik lépés

Ha szükséged van változókra, paraméterekre a widget használata során akkor azt itt állíthatod be. Ezeket a paramétereket az adminisztrációs felületen, a widget beállításainál lehet beállítani, de a konkrét meghíváskor felülírhatóak. Sőt! A widget meghívásakor olyan paramétereket is átadhastz, melyek nincsenek itt meghatározva. A feldolgozáskor azokat is megkapod egy tömbben. Ebből következően, ha nem akarsz alapértelmezett értékeket adni ezeknek a változóknak, akkor nem kell felvenned őket.
Paraméterek:
  • title   [ Szöveg ]
  • show_title   [ Check box ]
A paraméterek sorrendjét "fogd és vidd" módszerrel változtathatod.
Beállítások letöltése
Lehetőséged van rá, hogy a pillanatnyilag érvényes beállításokat letöltsd XML formátumban. Így a későbbiekben feltöltve tudod módosítani a beállításokat és újra generálni a widgett. Különösen hasznos a beállítások letöltése számodra, ha több widgett szeretnél generálni és ilyen módon pl. a fejléc adatokat nem kell újra és újra beírnod.
Ahogyan bármely honlap, úgy ez az oldal is sütiket (cookie) használ a működéshez. Az oldal használatával, ön beleegyezik ezek használatába!
Adatkezelési tájékoztatónkhoz kattintson ide!